Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Oude auto’s, hapjes uit de streek en kermis

Algemeen

STAD CENTRUM - Zondag 27 september is er in het centrum van Almere Stad van alles te zien en te doen. Eigenaren van klassieke auto’s showen hun mooiste oldtimers tijdens de Midland Classic Show, er is de culinaire streekmarkt Streekparade en van woensdag 23 tot en met zondag 27 september staat de kermis op de Esplanade.


Rondom het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade zijn zondag 27 september tussen 12.00 en 17.00 uur de mooiste oldtimers te bewonderen. De gepassioneerde eigenaren vertellen graag alles over hun klassieke auto. Daarnaast komt er een Franse Salmon 2300 Sport Chapron, een zeldzaam exemplaar, naar Almere. Slot Racing Almere, de grootste slotraceclub van Flevoland, laat zien hoe zij met slotcars, schaalmodellen van echte raceauto’s, onderling tegen elkaar racen op een meegebrachte racebaan.

Streekproducten

De Streekparade is een culinaire streekmarkt in de winkelstraten in het centrum van Almere. Boeren, telers en ambachtelijke producenten verkopen zondag 27 september tussen 12.00 en 17.00 uur rondom de Schutterstraat en de Korte Promenade hun lekkerste en pure streekproducten. Zo wordt er groente en fruit van het seizoen, boerenkaas, vrije uitloop eieren, vlees en brood aangeboden.
Daarnaast zijn er diverse kookworkshops door het Almeerse toprestaurant Brasserie Bakboord, Steel Creek en Cuisine Culinaire Almere. Meekoken kan met de Italiaans-Nederlands tv-kok Giovanni Caminita, bekend van het tv-programma 24Kitchen. Hij leert belangstellenden hoe ze dé salade Caprese maken. Voor kinderen zijn er leuke workshops en speurtochten met een culinaire tintje.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto