Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Afscheid van de zomer met sfeervol Rabobank Almere Haven Festival

Algemeen

HAVEN CENTRUM - De vijftiende editie van het Rabobank Almere Haven Festival trok, ondanks het slechtere weer, veel liefhebbers van muziek, varen, markten en proeverijen naar de Almeerse havenkom. Velen trotseerden de regen en genoten van het AJSO-concert op vrijdagavond, het Yakult Havenkomconcert op zaterdagavond en de brocante- en antiekmarkt op zondag.
Ook de Havenkom Proeverij en de kunstmarkt trokken veel belangstellenden. “Het weekend was nat, maar wel weer geslaagd,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, organisator van het Almere Haven Festival.
Het festival begon op vrijdag met de Botterrace op het Gooimeer. Het werd, in tegenstelling tot voorgaande edities, een spannende wedstrijd omdat er veel wind stond. Zowel de Botterrace als het AJSO-concert stonden in het teken van het afscheid van burgemeester Annemarie Jorritsma. Op haar laatste dag in functie werden speciale vlaggen gehesen op de botters en presenteerden haar buren Jörgen Raymann en Tineke Schouten op speciale wijze het vrijdagavondconcert met het AJSO en het Almeers Operakoor. Als Tante Es, Bep Lachebek en Tina Turner haalden zij herinneringen op aan twaalf jaar burgemeesterschap. Na afloop zong het publiek een speciaal voor Annemarie Jorritsma geschreven afscheidslied mee.
Op zaterdagavond waren vrijwel alle stoelen in de havenkom bezet voor het Nederlands Kamerorkest dat samen met het Toonkunstkoor Amsterdam hoogtepunten uit de beroemde operettes van de Oostenrijker Franz Lehár lieten horen.
Het hele weekend genoten vele bezoekers van de Havenkom Proeverij georganiseerd door de restauranthouders uit Haven, de botters die met publiek rondvoeren over het Gooimeer en de Kunstmarkt op de grachten. Op zondag was het gezellig druk tijdens de brocante- en antiekmarkt, bij de shantykoren, de diverse optredens op het podium in de havenkom en de circus- en jongleeracts in het centrum van Almere.
(Foto’s Fred Rotgans)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant