Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Twee Almeerse talentjes in finale Junior Songfestival

Algemeen

ALMERE – Eliyha en Flore uit Almere zijn één van de acht finale-acts van het landelijke Junior Songfestival. Eliyha is solist en Flore maakt, samen met nog drie meisjes, deel uit van het groepje 4LIFE. Sinds vorige week zoekt AVROTROS voor de dertiende keer jong muzikaal talent in het Junior Songfestival.


Honderden jonge zangers tussen de 10 en 15 jaar hebben zich eerder dit jaar ingeschreven met een zelfgeschreven liedje. Dit kon als solist of samen met een groepje van maximaal zes personen. Het programma start met zestig overgebleven zang-acts die te zien zijn tijdens de audities. De vakjury, bestaande uit Charly Luske, Edsilia Rombley en Brownie Dutch, beslissen welke acht acts er door mogen naar de liveshows.
Eliyha en 4LIFE worden in de periode voorafgaand aan de finales van het Junior Songfestival omgetoverd tot echte sterren. In de reports kunnen de finalisten vanaf de audities tot aan de live finales worden gevolgd.
De winnaar van het Junior Songfestival 2015 vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale op zaterdag 21 november in Bulgarije. Het Junior Songfestival 2015 wordt gepresenteerd door Jan Smit. Op vrijdag 14 augustus reikte Jan Smit de eerste CD uit aan de finalisten van 2015, in het bijzijn van finalisten van de afgelopen jaren. De finalisten zongen hier ook allemaal hun zelfgeschreven liedje.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto