Afbeelding
Almere DEZE WEEK

41e Walk of Fame-tegel voor Bob Friedländer

Algemeen

STAD CENTRUM – De Almeerse fotograaf Bob Friedländer wordt in het centrum van Almere vereeuwigd op een tegel. ‘Bob Friedländer, 50 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf’ is het onderwerp van de 41e tegel in de serie Walk of Fame Almere. Zaterdag 12 september wordt de tegel officieel onthuld op het Forum. “Het is nooit te lang geweest.”


Bewoners en bezoekers van Almere konden in februari onderwerpen inbrengen voor de tegel die meer vertelt over het Almere van 2014. Uit de ingezonden ideeën koos een commissie twee onderwerpen, ‘De opening van de interactieve veiligheidsexpo PIT tijdens de Veiligheidsdag’ en ‘Bob Friedländer, 50 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf’. Na stemming door bijna tweeduizend Almeerders is met grote meerderheid (bijna 80 procent) gekozen voor Friedländer.

Eer

Bob Friedländer zelf vindt het ‘een hele eer’. “Ook omdat ik de afgelopen jaren de tegels zelf heb gefotografeerd, en nu zelf vereeuwigd wordt.” Hij kwam in 1980 vanuit Amsterdam, waar hij ook als freelance fotograaf werkte, naar Almere waar hij begon met fotograferen voor De Almare. Sindsdien is hij een bekend gezicht in Almere.
En nu fotografeert hij al vijftig jaar. “Het is nooit te lang geweest. Ik kan haast niet geloven dat ik het al vijftig jaar heb en volgehouden. De hoogtepunten? Dat zijn toch wel de Europacupfinales van Ajax tegen Panathinaikos en Londen en tegen Juventus in Belgrado. Maar ook de foto van een vallende wielrenner tijdens de Olympia’s 3M Tour in de jaren ’70 en de schilderijen van mijn foto’s van Johan Cruyff. En: ik ben de stalker van Annemarie Jorritsma”, grapt hij.
Kijk voor een overzicht van alle tegels in Almere op www.walkoffamealmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto