Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Definitief groen licht voor Floriade

Algemeen

ALMERE – Het had wat voeten in de aarde, maar de gemeenteraad heeft donderdag definitief groen licht gegeven voor de Floriade in 2022. De raad stemde, ver na middernacht, uiteindelijk met een overgrote meerderheid in met het voorgelegde Masterplan.


Uiteindelijk stemden alleen de fracties van PVV, SP en Almere Partij/OPA tegen het plan dat het college heeft voorgelegd aan de raad. Een overgrote meerderheid gaat dus akkoord met de Floriade, al was de raadsvergadering donderdag niet echt een ABC’tje. Meerdere malen werd de vergadering geschorst omdat fracties onderling hun standpunt nader wilden bepalen. Pas rond de klok van 1.30 uur kon het college de champagne ontkurken.
Nu de kogel door de kerk is kan definitief worden gestart met de ontwikkeling van het Floriadeterrein bij het Weerwater. De gemeente moet dan nog wel tot overeenstemming komen met Tineke Fokkens, de eigenaresse van camping Waterhout. Om de Floriade vrij baan te geven meldt het Masterplan dat de camping moet worden verplaatst. Fokkens heeft, onder meer in deze krant, al laten weten daar niet vrijwillig aan mee te willen werken. De camping is haar levenswerk. Ze wil het liefst op de huidige plek blijven en eist bij een eventuele verplaatsing een forse schadevergoeding. Ze deinst er niet voor terug om de beslissing juridisch aan te vechten.
Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag werd een voorstel van VVD en PvdA aangenomen om tot 31 oktober de tijd te nemen om met Camping Waterhout verder te onderhandelen. Als beide partijen tot die tijd niet tot overeenstemming komen dan zit er voor de gemeente niet anders op dan een onteigeningsprocedure op te starten. Dat kan de ontwikkeling van het terrein flink vertragen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto