Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Snelgroeiende schaakvereniging wil toppers gaan opleiden

Algemeen

STEDENWIJK - In 2014 kreeg de Almeerse Schaakvereniging er veertig leden bij. Geen schaakvereniging in Nederland groeide zo hard. Er kwamen vooral veel jeugdleden bij. De club, gevestigd in sporthal Annapark, wil nu proberen deze jonge schakers op te leiden tot toppers.


Tijdens het Schoolschaaktoernooi, vorige week in het Topsportcentrum, overhandigde de schaakbond KNSB de prijs voor snelstgroeiende vereniging uit aan de Almeerders. Aan de prijs is een geldbedrag van 1.000 euro gekoppeld. Ton Sprong van de Schaakvereniging Almere is blij met deze beloning. “We willen dat geld gebruiken voor onze jeugdleden in de breedtesport. Daar zit de grootste groei namelijk. Het zou kunnen dat we het inzetten om een kamp te organiseren. We zijn daar nog niet over uit.”
De Schaakvereniging Almere telt zo’n 150 leden, waarvan 68 jeugdleden. Sprong: “Daar zitten ook echte talenten tussen. In de regio Amsterdam hoort Almere bij de top. Twee meisjes en een jongen zijn zelf Nederlands Kampioen. Het is jammer dat onze vereniging geen capaciteit heeft om deze talenten verder te begeleiden. We hebben zo’n veertien jeugdbegeleiders, maar voor de echte toppers is heel specifieke begeleiding nodig. Die moeten dan zo’n drie tot vier jaar wekelijks twee extra trainingsuren op niveau maken.”
De laatste jaren heeft de schaakvereniging tevergeefs een subsidieverzoek gedaan bij het Rabofonds. Dit jaar hoopt de vereniging meer kans te maken. “Om die twee extra lesuren gedurende drie jaar te bekostigen hebben we ongeveer 4.500 euro nodig”, zegt Sprong. “Dat is relatief natuurlijk niet veel geld. Voor een snelgroeiende vereniging als de onze – met veel jeugdleden - hoop je natuurlijk dat dit keer het geld wel voor ons wordt vrijgemaakt. Het zou leuk zijn als er een Almeerse topper zou doorbreken.”
Wie eens kennis wil maken met de Almeerse Schaakvereniging kan vrijblijvend op maandag een kijkje nemen op het Annapark aan de Sas van Gentlaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto