Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kleurrijk spektakel in Topsportcentrum

Algemeen

OLYMPIAKWARTIER - In het Topsportcentrum werd afgelopen zaterdag het Color Guard Regional afgewerkt. Het werd voor de deelnemers een heftige en spannende dag en voor de toeschouwers een fantastisch spektakel.


Tijdens het avondprogramma zat de tribune afgeladen vol in Almere voor het avondprogramma van de Color Guard Classes. De Open Class werd gewonnen door Beatrix Winterguard en de World Class door Mayflower.
Ook het Almeerse Avant Courir deed mee aan de wedstrijd. Tijdens de Prelims in de Independent A Class werden de Almeerders tweede in een veld van elf deelnemers. Ook in de finale werd de tweede plaats behaald. De Avant Courir Kids haalden in de Independent Cadet Class 56.29 punten een mooie score.
Onder twitteraars ontstond was verwarring over de hashtag #WGIAmsterdam die gebruikt werd. Een hashtag is een code op Twitter dat dient als een soort verzamelpunt voor geïnteresseerden. De vraag was waarom van ‘Amsterdam’ gesproken werd terwijl het toernooi in Almere gehouden wordt?
Oorzaak ligt bij de Amerikaanse wereldbond. Amerikanen weten het kleine Nederland niet zo goed te vinden, laat staan Almere. Maar de naam Amsterdam is bij iedereen bekend. De organisatie kijkt wel of er volgend jaar misschien een andere hashtag gebruikt kan worden.
Al met al een prima zaterdag in het Topsportcentrum. Over twee weken ontmoeten de ‘units’ elkaar weer in Franeker.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto