Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bouw Windbosflat lijkt voorlopig uitgesteld

Algemeen

DE WIERDEN – Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voorstander te zijn van voorlopig uitstel van de bouw van een flat van acht verdiepingen naast het Windbos. Tijdens de Politieke Markt leek afgelopen donderdag een motie van Leefbaar Almere de steun te krijgen van een meerderheid van de raad, om op andere plekken in Haven op zoek te gaan naar een locatie voor de bouw.


Een motie van de PVV om de bouwplannen voor de flat volledig te schrappen uit het bestemmingsplan vond weinig aansluiting.
De bewoners zijn blij, maar nog niet opgelucht. “Hiermee blijft de plek een bouwbestemming volgens het bestemmingsplan en is de bouw van de flat nog niet definitief van de baan”, aldus Paul Weber namens de bewoners. “Dat kan betekenen dat de flat er over een paar jaar alsnog komt, als er een ander college zit. We zijn blij met dit uitstel, maar we zijn er dus nog niet.”
De bewoners willen dat het gebied waar de flat gepland staat natuurgebied blijft en startten een crowdfundingsactie om het exploitatietekort dat ontstaat als de bouw niet doorgaat te dekken. “Er is tussen de 500.000 en 600.000 euro nodig. Iedereen die mee wil doen kan een stukje grond ‘kopen’. Een halve vierkante meter kost 40 euro, een hele vierkante meter kost 80 euro. De grootste aankoop is van een gezin dat 25 vierkante meter heeft gekocht.”
De bewoners protesteren al ruim vijf jaar tegen de bouwplannen van de flat met ludieke acties, raamposters, verschillende protestbijeenkomsten en verschillende formele bezwaarschriften in de bestemmingsplanprocedure. De bewoners hebben inmiddels 242 vierkante meter verkocht met een totale opbrengst van 19.360 euro en blijven de actie voorzetten. . “We gaan door tot aan de uitspraak van de Raad van State. Dat kan nog wel vier maanden duren.”
Meer informatie: www.crowdfundingbehoudwindbos.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto