Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sportgala zet sporthelden Almere in het zonnetje

Algemeen

POORT – Het traditionele SNS Sportgala heeft afgelopen woensdag diverse Almeerse sporters in het zonnetje gezet. Voor het eerst werd ook de Clarence Seedorf Achievement Award uitgereikt, bestemd voor een sporter die veel voor Almere betekend.


Sportman van het Jaar werd boogschutter Peter Elzinga, die bij een wereldbekerwedstrijd in Colombia de beste was, maar het hele jaar door constant presteert. Bij de vrouwen werd voetbalster Desiree van Lunteren gelauwerd. Zij zit in de selectie van Oranje dat zich plaatste voor de WK in Canada, later dit jaar. Sportploeg van het jaar werd Almere City FC die voor het eerst in de historie een periodetitel behaalde in de Jupiler League. Tijdens het gala werd ook het Sporttalent van het Jaar gekozen. Die eer was voor turnster Alysia Zwaan.
De allereerste Clarence Seedorf Achievement Award werd uitgereikt aan K1-bokster Remy Bonjasky. Seedorf reikte de prijs zelf niet uit. Die handeling werd overgenomen door zijn broer Cedric en wethouder René Peeters. Bonjasky is in zijn sport een wereldster die meerdere malen de wereldtitel veroverde. Nu heeft hij onder meer een sportschool in de wijk Tussen de Vaarten.

OnbeperktSport

Bijzonder was ook de uitreiking van de allereerste OnbeperktSport aanmoedigingsprijs. Deze prijs is een initiatief van de Almeerse stichting OnbeperktSport die mensen met een beperking aan het sporten wil krijgen. De prijs ging naar Alie Boorsma van atletiekvereniging Almere ’81 die al jarenlang G-sporters begeleidt. De uiterst verraste Almeerse, vroeger zelf topschaatster, was zeer blij met de prijs. “Ik was aanwezig omdat mijn bobsleeënde dochter Marije genomineerd was. Hoor ik ineens mijn naam. Ik was blij verrast en erg blij met de prijs en de waardering die de prijs inhoudt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto