Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwjaarsreceptie 2015 in Schouwburg bemoedigend‘Niemand tussen wal en schip’

Algemeen

STAD CENTRUM – “Volgend jaar zit ik zelf in de zaal”, zei burgemeester Annemarie Jorritsma tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere, vrijdag 2 januari in Schouwburg Almere. Voor de twaalfde en laatste keer sprak zij bewoners toe tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsspeech.


Jorritsma sprak over ‘een gegroeide, volwassen geworden stad’. “Ik ben blij dat ik daar aan mee heb mogen bouwen. We zijn afwisselend met Groningen de zevende of achtste stad van Nederland, maar wij worden groter.” Ze noemde de vele zelfbouwers die Almere heeft, mensen die hun eigen huis bouwen en dan vooral ‘groen’. “Ook ben ik trots dat wij de tv-serie Nieuwe Buren naar Almere hebben kunnen halen. Een pluim voor iedereen die daaraan heeft meegeholpen. Elke week keken er toch 1,4 miljoen mensen naar deze serie die in Filmwijk werd opgenomen.” Gelijk met de serie werden door heel Nederland abri’s gevuld met de poster ‘Almere houdt van jou’, een ‘professionele feelgood-campagne waardoor je een goed gevoel krijgt bij Almere’. “Die campagne is een optelsom van persoonlijke verhalen uit de stad.”
2014 bracht veel goeds met zich mee, maar ook ‘akelige dieptepunten’. “Het verdriet dat mensen hadden na de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines was bijna tastbaar, maar het gaf ook een enorm gevoel van verbondenheid. Mag dat een troost zijn voor wie achterblijft.”
De veranderingen in de zorg vanaf 1 januari 2015 staan hoog op het prioriteitenlijstje van de burgemeester. “We zorgen voor genoeg zorg en ondersteuning voor wie dat nodig hebben. Er mag niemand tussen wal en schip vallen. De essentie van deze verandering is: ánders kijken naar hoe mensen zorg nodig hebben. Is dat geven waar mensen récht op hebben, of wat mensen nódig hebben? We willen dat iedereen naar tevredenheid leeft in deze participatiemaatschappij.”

Bonifatiusspeld

De Bonifatiusspeld, prijs die sinds 1983 wordt uitgereikt aan een inwoner of organisatie die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving, ging naar Wil Bekkering, directeur CAH Vilentum. Zij heeft zich ingezet voor de Floriade en ‘Growing Green Cities’. Na afloop van de uitreiking van de Bonifatiusspeld ontstond er commotie omdat Wil Bekkering niet in Almere woont, maar in Harderwijk. Zo Twitterde Michel Rijsberman, voorzitter Statenfractie D66 Flevoland zondag: ‘Dus de Almeerse Bonifatiusspeld ging dit jaar naar een Harderwijkse met een relevante baan ipv een Almeerder met belangeloze inzet. Slordig.’
De Ondernemersprijs van het VBA voor Onderneming van het Jaar ging naar Hemubo, een bedrijf voor strategisch onderhoud gevestigd op bedrijventerrein De Vaart.
Na afloop van het officiële deel was de entree voor iedereen vrij voor een hapje, een drankje en een dansje in de kleine zaal, foyer en theatercafé van de Schouwburg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto