Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Asielzoekerscentrum breidt uit met 600 opvangplaatsen

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het asielzoekerscentrum (AZC) wordt permanent met maximaal 600 opvangplaatsen uitgebreid. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het starten van de procedure voor de uitbreiding.


Omdat de opvanglocaties in Nederland overbezet zijn diende het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in juli 2014 een verzoek in voor uitbreiding van de opvangcapaciteit voor asielzoekers in Almere. Naast het verzoek om uitbreiding van de locatie in sportpark Fanny Blankers-Koen verzocht het COA ook om de realisatie van een centrum van ongeveer 2000 plekken in Oosterwold. Daar stemde het college niet mee in.
De mening van direct omwonenden is, volgens de gemeente, gepeild voordat het besluit tot uitbreiding is genomen. Hiervoor vond er op 4 november een inloopavond plaats voor de bewoners, bedrijven, sportverenigingen en instellingen uit Sportpark Fanny Blankers-Koen. Belangstellenden konden zich informeren over de uitbreiding. Mede naar aanleiding van de positief verlopen informatieavond heeft het college besloten in te stemmen met permanente uitbreiding van het AZC.
De uitbreiding van het AZC past niet in het huidige bestemmingsplan omdat de kavel de bestemming recreatie- en sportdoeleinden heeft. Hiervoor is een vrijstellingsprocedure noodzakelijk van ongeveer 26 weken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto