Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘The Voice of Holland’ filmt in DeKinderkliniek

Algemeen

STAD CENTRUM - In het diepste geheim vonden dinsdag 25 november in DeKinderkliniek opnames plaats voor de uitzending van het tv-programma The Voice of Holland. Ali B, de Almeerse rapper en tv- en theatermaker, liet zijn team zingen met vier kinderen die regelmatig bij DeKinderkliniek komen. Vrijdag 28 november zijn de opnames uitgezonden.


De vier zangers die Ali B begeleidt voor het programma van RTL4, April & Dr. Rum, Guus Mulder, Ferry de Ruiter en de Almeerse Renee de Ruijter, zongen in de Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek een liedje met kinderen die patiënt zijn bij DeKinderkliniek. Na het oefenen kwam groep 8 van basisschool De Egelantier in Almere Buiten kijken naar een optreden in de wachtkamer.
Katrientje Hofland, communicatiemedewerker van DeKinderkliniek Almere: “Het was heel erg leuk. De talenten van Ali B waren erg begaan met de kinderen en waren erg lief en leuk tegen ze. Alle kinderen zijn daarna door RTL uitgenodigd om de liveshow van vrijdag bij te wonen.”

Ali B Muziekids Studio

Muziekids realiseert in ziekenhuizen en nu ook in DeKinderkliniek muziekstudio’s om vele vormen van muziekbeleving aan te bieden. De studio is vernoemd naar de Almeerder Ali B. Initiatiefnemer Robbert de Vos: “We zoeken altijd naar een artiest uit de buurt. Zo is de studio in Blaricum vernoemd naar René Froger, en de studio in Tilburg naar Guus Meeuwis. Zij hebben een mooie muzikale carrière achter de rug en doen graag iets terug voor de muziek en de kinderen die in ziekenhuizen moeten verblijven. Voor kinderen is het fijn om even te ontspannen tussen behandelingen door.”
De Muziekids Studio in DeKinderkliniek moet nog vorm krijgen, maar daar zijn nog sponsors voor nodig.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto