Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verkeersplein in Klein Brandt Sportpark dankzij Almeerse Mandy

Algemeen

MUZIEKWIJK – Groep 6-leerling Mandy (8) van basisschool Crescendo heeft er voor gezorgd dat er een verkeersplein staat in Klein Brandt Sportpark 7. Ze deed mee met de verkeersmuziekquiz van Nickelodeon en won daarmee haar eigen verkeersplein. Donderdag 20 november is het plein officieel geopend door wethouder Frits Huis.


Mandy’s prijs is onderdeel van een langlopend, landelijk educatief verkeersplein. Shell en Veilig Verkeer Nederland ontwikkelden samen het Mobiele Verkeersplein voor kinderen uit groep 4, 5 en 6. Het is een overzichtelijk plein waarop scholieren kunnen rondrijden, lopen en fietsen. Het plein benadrukt hoe belangrijk leren en oefenen is voor de veiligheid van kinderen in het verkeer. Het plein werd de afgelopen jaren bij 608 scholen opgezet.
Om het plein extra onder de aandacht te brengen maakte het Mobiele Verkeersplein deze zomer een Nederlands hiphopnummer over verkeer en veiligheid: De Baas – featuring Monsif. Als de kinderen meezingen, leren ze meteen de verkeersregels uit hun hoofd. En als ze die beter kennen, zijn ze de baas in het verkeer. Bij het nummer hoorde een quiz, en verkeersveilige Mandy won die quiz.

Uit de krant