Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere is een watersportstad voor studenten

Algemeen

ALMERE – Door de komst van het HBO is uitgegroeid tot een mooie studentenstad. Door de ligging aan het water en de inzet van Roeivereniging Pampus, Studenten Roeivereniging Agon, Windsurfvereniging Almere Centraal en Sail Today zal Almere zich ontwikkelen tot een watersportstad voor studenten.


Op woensdag 12 november zijn de Almeerse watersportaanbieders: Roeivereniging Pampus / Studenten roeivereniging Agon, Windsurf vereniging Almere Centraal en Zeilschool & Beachclub Sail Today van start gegaan met dit unieke project. Dit doen zij samen met het CAH Vilentum, Windesheim Flevoland, het Oostvaarders College, het Baken Lyceum, het Trinitas Gymnasium, het Helen Parkhurst en het MBO College Almere. Belangrijke partners in het project zijn studentenvereniging Endzjin en de stichting introductieweek Almere. Lutz Jacobi, tweede kamer lid voor de PvdA, verrichte de openingshandeling.
In 2015 en 2016 kunnen studenten die in Almere wonen of studeren en leerlingen van de laatste klassen van havo en vwo kennismaken met roeien, windsurfen en zeilen. De lessen worden gegeven door ervaren trainers van de verenigingen. De eerste lessen zijn op het Weerwater. Daar is het mogelijk om deze watersporten te proberen. De tweede stap is een introductie(weekend) bij de vereniging naar keuze. Hierna is er de mogelijkheid om lid te worden bij de studenten roeivereniging Agon, maar het is ook mogelijk om een studenten windsurf vereniging te starten bij Almere Centraal en een studenten zeilvereniging bij Sail Today. Roeivereniging Pampus heeft al een eigen studenten roeivereniging; SRV Agon.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto