Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hommeles met parkeerautomaten in centrum Stad

Algemeen

STAD CENTRUM – In verschillende parkeergarages in het stadscentrum kan, vanwege een technische storing, alleen met contactgeld worden betaald. Maar ook wie wel contant geld bij zich heeft, in de vorm van het gloednieuwe tieneurobiljet, vangt bij de automaten bot. Daar zijn de parkeerautomaten nog niet klaar voor.


“De storing in de Schippergarage duurt blijkbaar al zo lang dat er geplastificeerde kaartjes op de automaten zijn bevestigd”, aldus René van Abeelen. “En dan héb je contant geld bij je, in de vorm van het nieuwe biljet van tien euro en dan kan het tóch niet, want, net als bij het destijds ingevoerde nieuwe vijfje: de automaten zijn er weer eens niet klaar voor.”
Het probleem was, volgens Van Abeelen, hetzelfde toen het nieuwe vijf euro biljet werd geïntroduceerd. “Het heeft toen letterlijk enkele maanden geduurd voor je er mee kon betalen in die automaten. Volslagen onacceptabel natuurlijk. Een parkeergarage die niet uit de voeten kan met de wettige betaalmiddelen zou zijn diensten gratis moeten aanbieden.”
Van Abeelen verwacht dat het onderhoud om de chipknip weer te laten functioneren geen prioriteit meer heeft. “Nu de chipknip per 1 januari sowieso gaat verdwijnen betwijfel ik of deze storing nog afgehandeld wordt.”
Mirjam Boon laat namens de gemeente weten dat er aan de storing met de acceptatie van het nieuwe tieneurobiljet wordt gewerkt. “De parkeerautomaten in Almere Buiten accepteren wel het nieuwe tientje. De automaten in de Hospitaal- en de Krakelinggarage accepteren vanaf afgelopen maandag de nieuwe tientjes. Bij de overige garages is de verwachting dat het nog maximaal twee weken gaat duren.”
Boon laat verder weten dat er over de vervanging van de chipknip een plan in voorbereiding is. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto