Herstel woningmarkt zet door

Algemeen

ALMERE - Het herstel op de Nederlandse woningmarkt zet door. Het aantal verkochte bestaande woningen zal in 2014 naar verwachting toenemen naar 135 tot 145 duizend. Dit is het hoogste aantal sinds 2008. Ook de huizenprijzen stijgen weer voorzichtig, over heel 2014 naar verwachting met 0,5 tot 1,5 procent ten opzichte van 2013.


Voor 2015 ligt het verwachte aantal verkochte woningen tussen de 140 en 160 duizend, terwijl de verwachte gemiddelde prijsstijging uitkomt op 1 tot 3 procent ten opzichte van 2014, aldus economen van de Rabobank.
“Huishoudens vinden het nu duidelijk een gunstiger moment om actief te worden op de woningmarkt dan in de afgelopen jaren”, aldus woningmarkteconoom Pieter van Dalen van de Rabobank. Hij voegt eraan toe dat dit ook opgaat voor huishoudens die hun verhuisplannen tijdens de crisis hebben uitgesteld. Van Dalen: “Belangrijke oorzaken zijn de dalende hypotheekrente en het toegenomen vertrouwen op de woningmarkt. Deze positieve factoren hebben naar verwachting een sterker effect dan de onderwaarde-problematiek, die drukkend werkt op het aantal verkochte woningen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto