Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Buurtfeesten in Noorderplassen en Regenboogbuurt

Algemeen

ALMERE – Almere is een stad waarin bewoners begaan zijn met hun buurt. Dat is te zien aan het aantal aanmeldingen voor Burendag eind september, waar al zestig Almeerse initiatieven voor zijn aangemeld. Maar ook los daarvan worden buurtfeesten gehouden, zoals afgelopen weekend in de Noorderplassen en de Regenboogbuurt gebeurde.


Zaterdag vond de derde editie van de Zomerbazaar Regenboogbuurt plaats. De opkomst was ronduit overweldigend. Na een gezamenlijke lunch voor de marktdeelnemers, aangeboden door bewonersvereniging Klein India, maakte de zomerbazaar een voorzichtige, natte start. Tijdens de officiële openingsact door Theatergroep Ongeremd, een try-out van hun nieuwe theaterprogramma, kwam het zonnetje door en begon er steeds meer publiek toe te stromen.
Kinderen vermaakten zich bij de sport en spelactiviteiten, georganiseerd door Talent in Opleiding, bij het springkussen en bij de knutsel- en schminktafel van basisschool Het Spectrum. Het hoofd van de school verzorgde een populaire djembé-workshop.
Halverwege de middag verzorgden Hetty Vroege en Olaf de Koning de formele opening van de ruilbibliotheek, die daarbij de ‘Buitengewone Boekenkast’ gedoopt is. Binnenkort wordt een watervaste boekenkast in de Hennahof geplaatst. Alle buurtgenoten kunnen vanaf dat moment daar boeken lenen en plaatsen.
Jongens en meiden van Weet hoe je Leeft zorgden voor koffie en thee. Een regenbui zorgde ervoor dat alle Almeerders die op de klapstoelhap afkwamen, deze gezellig in het paviljoen genuttigd hebben.

10e Lijzijde barbecue

“Het succes van de Lijzijde barbecue schuilt in eenvoud”, zeggen de bewoners op de landtong van de Noorderplassen. “We nemen van alles mee naar het pleintje aan het eind van de straat en dan mengen niet alleen de mensen vanzelf, maar ook het eten, het drinken, de stoeltjes en de barbecues.”
Al tien jaar lang sluiten de waterliefhebbers zo de zomer met elkaar af, dus reden voor een feestje! Tijdens de traditionele start met de schalen haring met Korenwijn, hielden de kinderen een tol- en stoepkrijtwedstrijd. De heerlijke ijstaart van de gepensioneerd banketbakker sloot het eet-gedeelte af, maar kondigde het verdere feest met drankjes aan. Ruim zestig mensen zongen en dansten tijdens het optreden van Mario Broerse, die de feestvreugde compleet maakte.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto