Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Auto op de kop bij aanrijding Europalaan

Algemeen

EUROPAKWARTIER – Een aanrijding op de Europalaan, ter hoogte van de Duitslandstraat, heeft voor veel ophef bij Poortbewoners gezorgd. Bij de aanrijding op dinsdagochtend 29 juli kwamen een busje en een auto met elkaar in botsing, waarbij de auto op de kop belandde. Eén man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.


‘Wanneer gaat de gemeente hier nou eens wat aan doen?’, ‘Het is echt wachten op het eerste dodelijke slachtoffer’ en ‘Het meest onlogische kruispunt wat ik ooit heb gezien’, werd er vlak na het ongeval geschreven op de Facebook-pagina Poort Nieuws. Ook op de Facebookpagina Almere-Poort is het onderwerp van de dag.
De kruising van de Europalaan en Duitslandstraat is een lastige overgang met aan beide zijden van de Europalaan een fietspad. Ook verandert de voorrang: automobilisten die vanaf de Europalaan afslaan hebben geen voorrang.
Bewoonster Marijn Theuws Salazar: “Er staan inderdaad borden, maar je mag er vanuit gaan dat alle betrokken partijen ervoor zorgen dat een verkeerssituatie logisch en duidelijk is. Je moet op dit kruispunt te veel informatie tegelijkertijd verwerken zoals borden, kleuren op de weg, kleine verhoging midden van de weg en de gescheiden rijbaan. Het aantal (bijna) aanrijdingen spreekt voor zich! Ik rij hier één keer per dag en heb hier al meer aanrijdingen gezien dan waar dan ook! Als er op een punt zo vaak iets fout gaat, moet er iets veranderd worden.”

Verkeersdeskundige

De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft het ongeval in beeld gebracht voor onderzoek. Of deze plek een ‘gevaarlijke kruising’ is, weet politiewoordvoerder Leonie Bosselaar niet. “Bij ons is er over deze kruising niks bekend. Maar als blijkt dat het een gevaarlijk punt is, geven wij dat door aan de verantwoordelijke van de weginrichting.” Verantwoordelijke voor de weginrichting op deze plek is de gemeente. De verkeersdeskundige op het stadhuis is momenteel op vakantie.
Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 20 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto