Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Christelijke GGZ opent spreekuurpunt in Muziekwijk

Algemeen

MUZIEKWIJK - Per 1 augustus opent GGZ In de Bres een spreekuurpunt aan de Bartokweg. GGZ In de Bres verleent christelijke geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen met psychosociale en psychiatrische problemen.


Sinds 2004 is GGZ In de Bres sterk gegroeid door binnen een professionele GGZ-behandeling ruimte te bieden aan geloof en levensovertuiging. Met name door de christelijke uitgangspunten en de persoonlijke benadering trekt de organisatie ook nu al cliënten uit Almere en omgeving. Tot nu toe moesten gelovige Almeerders een relatief grote afstand afleggen, maar vanaf 1 augustus kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen ook terecht in Almere.
“Bij veel van onze cliënten komen vragen voor zoals: Waar is God in mijn probleem? Is God boos op mij? Of, waar vind ik hoop?”, zegt Jan Kok, voorzitter Raad van Bestuur van GGZ In de Bres. “In onze zorg bieden we ruimte aan dit soort vragen en merken we dat geloof vaak een krachtbron en inspiratie vormt op de weg naar herstel.”
GGZ In de Bres neemt zitting in de Bartokkliniek aan de Bartokweg 161 in Muziekwijk. “Vanaf augustus is een GGZ-behandelaar namens GGZ In de Bres beschikbaar voor jeugd- en volwassenenzorg”, aldus Kok. “De GGZ-behandelaar verleent zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ. Bij aanvang zal de aanwezigheid nog beperkt zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt dit uitgebreid.”
De meeste behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket van de reguliere zorgverzekering. Bij hulpvragen wordt ook regelmatig samengewerkt met huisartsen, kerken, scholen en andere regionale hulpverleners. De organisatie staat vanzelfsprekend open voor iedereen die hulp zoekt, ongeacht geloofsopvatting of andere achtergronden. Meer info op: www.ggzindebres.nl.
Aanmelding voor hulp kan via 030-8004470.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto