Afbeelding
Almere DEZE WEEK

ANWB-medewerkers zetten zich in voor ‘1ste klas werk’

Algemeen

BUITENVAART - Twintig medewerkers van ANWB brachten maandag 2 juni een bezoek aan ‘Weet hoe je leeft’, een werk/leerproject voor mensen met een beperking aan de Linnaeusweg 15. Ze kwamen niet alleen op de koffie, maar ook om de handen uit de mouwen te steken voor het project 1ste klas werk, een fietsen-herstelproject.


De afgelopen weken hebben veel burgers hun niet meer gebruikte fietsen ter beschikking gesteld aan dit project, dat aanvankelijk begon als project van Cultuur Spoor NL die met kunst en sociaal maatschappelijke projecten de onbenutte ruimtes onder de stations wilde gebruiken om de omgeving leefbaarder te maken. Door allerlei omstandigheden kwam dat niet van de grond. Het project 1ste klas werk geeft niet meer gebruikte fietsen een tweede leven. Het was de wens van cliënten van ‘Weet hoe je leeft’ om een zinvolle dagbesteding te hebben voor mensen met een beperking. Bij Weet hoe je leeft kon het wel.

Leenfietsen

Stadsreiniging zorgde voor wat ‘afdankertjes’, oude fietsen die weer rijklaar gemaakt worden en daarna, in samenwerking met de gemeente, ingezet als gratis leenfietsen. Mensen uit de dagbesteding van Weet hoe je leeft, cliënten van De Creatieve Motor en leerlingen van Pro Almere krijgen les in het herstellen van fietsen.
De ANWB-medewerkers hielpen 2 juni met het inrichten van de fietsenwerkplaats. Er werden onder leiding van de ANWB vier workshops gegeven. Ook werd er individueel lesgegeven op de manier die aansluit bij deze cliënten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto