Financiële ingrepen bij Parkhuys Almere

Algemeen

FILMWIJK - Het Parkhuys Almere ondergaat dit jaar een flinke koerswijziging. Het inloophuis voor kankerpatiënten wil zich meer gaan richten op specialistische ondersteuning en bezuinigt fors op de salariskosten.


Het bestuur van de stichting heeft dat vorige week bekend gemaakt aan de personeelsleden en vrijwilligers. “Als we niet ingrijpen hebben we een groot financieel probleem”, zegt voorzitter Joep Kramer. “Er zijn te weinig inkomsten, dus het personeel moet uren inleveren. We willen de vrijwilligers meer laten doen. We willen een groter deel van de doelgroep bereiken. Daarnaast was er de klacht uit de reguliere zorg dat de doorverwijzing niet optimaal verliep.”
Directeur Katinka van der Linden is verdrietig over het nieuws. “Maar in het belang van de toekomst van het Parkhuys wil ik er niet te veel over zeggen. Ik wil graag het Parkhuys op een goede manier blijven aansturen.”
Een aantal vrijwilligers is juist erg boos op het bestuur dat in hun ogen niet goed communiceert en deze koerswijziging te laat heeft ingezet. Ze staan pal achter directeur Van der Linden en hebben het bestuur gevraagd om op te stappen. “Dit is de eerste keer dat het bestuur contact heeft met de vrijwilligers. Dan zeggen ze een bestuur ‘op afstand’ willen zijn, maar je kan je afvragen of er wel betrokkenheid is. De beste oplossing zou zijn als er een nieuw, betrokken bestuur komt.”
Voorzitter Joep Kramer erkent dat Van der Linden en een aantal vrijwilligers ‘niet blij’ zijn. Hij peinst er echter niet over om op te stappen. “Ik neem deze beslissingen met pijn in mijn hart. Het gaat om de toekomst van het Parkhuys en er zijn ook vrijwilligers die willen meedenken over de toekomst. Misschien hadden wij beter moeten communiceren. Dat is de les die wij leren. Maar ik kijk liever vooruit.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto