Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwe Sjopping Mol werkt alleen met Almeerse ondernemers

Algemeen

BUITEN CENTRUM – Met het zaaien van een bloem heeft wethouder economische zaken Ben Scholten afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor de ‘Pimp je Bloempotje-wedstrijd’ in de Sjopping Mol aan het Noordeinde 190. Het bezoek van de wethouder vormde tevens de officiële opening van de tijdelijke winkel, waar drie maanden lang bijzondere producten van creatieve Almeerse ondernemers te koop zijn.


Voor de ‘Pimp je Bloempotje wedstrijd’ gaan bezoekers van de Sjopping Mol met behulp van bloemzaad en diverse Growing (neon) Green-ingrediënten aan de slag met hun eigen bloempot. De plant die het beste groeit en het mooist ‘gepimpte’ bloempotje wint een waardebon.
Tijdelijke winkel Sjopping Mol, een initiatief van Stichting Art Culture, heeft een bijzondere collectie producten van creatieve Almeerse ondernemers. Almeerse ondernemers verkopen er hun kunst, vintage, leuke cadeaus, fotografie, design, accessoires en handwerk. Het is drie maanden open.
Initiatiefnemer Bastiaan Gietema: “We hebben op dit moment zeventien deelnemers. Het streven is om ruimte te bieden aan minimaal twintig ondernemers. Tijdens deze editie groeit de winkel qua collectie organisch omdat we nu nog de winkel wat ruimer hebben ingericht en er zodoende nog ruimte gecreëerd kan worden door middel van bijvoorbeeld het plaatsen van extra tafels om daarop nieuwe collecties te etaleren. Tijdens deze editie is alles Almeers. Voorgaande edities hadden we nog wel eens een ondernemer van elders uit de polder, of een ondernemer die wel uit Almere kwam, maar inmiddels verhuisd is. Dat is deze keer dus anders.”
De deelnemers zijn, net als de vorige edities van Sjopping Mol, heel divers. Bastiaan: “Zo hebben we onder andere keramiek van MALproduct, kleding van Wini Vintage, Kwil’t Design met prachtige handgemaakte dekens en quilts, Kunstige Kunst met kunst en handgemaakte cadeaus en Vaas&Kaars met vazen en kaarsen met gehaakte hoesjes en vintage meubels. Ook verkopen we analoge fototoestellen van het merk Lomography.”
Geïnteresseerde creatieve Almeerse ondernemers kunnen zich presenteren in de Sjopping Mol. Kijk voor meer informatie op www.startculture.com

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto