Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ereburger Dennis van der Zeijden overleden

Algemeen

ALMERE – Na een lange strijd is Almeerder Dennis van der Zeijden vorige week dinsdag 15 april overleden. Dennis vocht jarenlang tegen de ziekte kanker, maar moest de ongelijke strijd toch opgeven. Dennis was een bekende, en graag geziene, verschijning in Almere. De familie heeft inmiddels honderden condoleances ontvangen. Woensdag is zijn uitvaart.


Bij Dennis van der Zeijden werd zo’n zeven jaar geleden kanker geconstateerd. Maar hij weigerde zich neer te leggen bij het einde van zijn leven. ‘Een grens is pas een limiet als je niet verder meer kunt’, was zijn motto. Een paar keer werd hij opgegeven door de artsen, maar telkens vocht hij zich weer terug in het leven. Ook op het moment dat er kanker in zijn rechterscheenbeen werd geconstateerd en een amputatie onvermijdelijk was, kwam de vechter in hem boven. Hij verlegde zijn grenzen opnieuw door sport weer centraal in zijn leven te stellen en de limieten weer op te zoeken.
Gehandicapt voelde hij zich nimmer. Hij richtte om die reden de Stichting Dennis van der Zeijden op met als doel om mensen met een fysieke beperking te motiveren en te stimuleren actiever te gaan bewegen. De afgelopen jaren heeft de stichting sportieve evenementen en clinics georganiseerd waarbij iedereen met een fysieke beperking kennis kon maken met sport.

Erepenning
Dennis ontving vorig jaar november de Almeerse Erepenning uit handen van burgemeester Annemarie Jorritsma voor zijn inzet als vrijwilliger voor het welzijn van anderen. Ook was hij begin maart nog tot veler verrassing aanwezig bij het gala voor de Stichting OnbeperktSport.
Sport is altijd erg belangrijk voor Dennis geweest. Vanaf zijn jeugdjaren tot dat hij midden 20 was, stond hij als doelverdediger op het voetbalveld. Daarnaast was hij een actief wintersporter en fanatiek hardloper. Voor mensen in een uitzichtloze situatie was Dennis een steun en toeverlaat en inspireerde hij hen om niet te stoppen met het leven, maar op zoek te gaan naar uitdagingen en het verleggen van grenzen. Hij behoorde daarnaast tot de top van het gehandicaptengolf. In 2012 werd hij benoemd tot Gehandicapte Golfer van het Jaar. Dennis van der Zeijden is 42 jaar geworden. Woensdag 23 april wordt hij om 14 uur begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Oosterdreef 15, in Haven. Daaraan voorafgaand is er een informele ontvangst vanaf 13.00 uur
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto