Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Opnieuw kunstwerk Stefan Damman onder station Muziekwijk

Algemeen

MUZIEKWIJK – Dankzij Stichting Cultuur Spoor Nieuwland (CSNL) worden beide puien onder NS-station Muziekwijk opnieuw versierd met een kunstwerk van de Almeerse kunstenaar Stefan Damman.


Zondag 2 februari is het kunstwerk ‘Adios Nonino’, dat vorig jaar met geld van het Prins Bernard Cultuurfonds was aangebracht, door brand in het leegstaande pand verwoest. De brand heeft de vernieuwing van de pui in een stroomversnelling gebracht. De NS heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe pui in kwam en nu is het de beurt aan Stefan Damman en het vormgevingsbureau om het af te maken.
Er komt een nieuwe, grotere versie van het kleurige kunstwerk op het glas. Stefan Damman ging uit van de muziek die badonéonspeler Carel Kraayenhof ten gehore bracht tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een tango die Astor Piazolla schreef bij het overlijden van zijn vader. Damman deed zijn inspiratie op in de studio van Kraayenhof waar de twee samenwerkten.
Stichting Cultuur Spoor Nieuwland (CSNL), runt ook het Kunstlokaal onder treinstation Muziekwijk. De Stichting stelt zich ten doel op alle NS-Stations in de provincie Flevoland, kunstuitingen aan te brengen om stations aantrekkelijker te maken. Het Kunstlokaal NS Muziekwijk is naast expositieruimte een plek waar dagelijks creatieve workshops gehouden worden voor zowel kinderen als volwassenen. Zie ook www.cultuurspoornieuwland.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto