Almeerder in 2014 goedkoper uit dankzij lagere afvalstoffenheffing

Algemeen

ALMERE – De gemeentelijke tarieven stijgen in 2014 beperkt. “Deze lasten blijven wederom onder de inflatie”, aldus Mark Pol, wethouder van Financiën. “Dit is onder andere te danken aan het succesvolle project ‘Mijn Afval Maakt Winst’, waar Almeerders zelf hun inspanning leveren in het scheiden van afval.”


Volgens Pol is het beleid van de gemeente er in deze financiële onzekere tijd op gericht om de stijging van de lokale lasten zoveel mogelijk te beperken. Voor een eigenaar/bewoner van een (koop)woning van rond de 200.000 euro blijft hierdoor de lastenverhoging beperkt tot 1,1 procent.
Dit is volgens Pol mede te danken aan het succesvolle project ‘Mijn afval maakt winst’ en het gematigde tarievenbeleid. “Sinds 2010 hebben wij daardoor de afvalstoffenheffing per saldo met 27,73 euro kunnen verlagen. Met als gevolg dat wij ondanks de financieel economische crisis al een aantal jaren in slagen om de lokale lasten te beperken. Omdat de afvalstoffenheffing ook in 2014 wordt verlaagd, betalen huurders van een woning zelfs minder dan vorig jaar.”
De economische crisis zorgt voor een lagere verkoopprijs en dus een lagere WOZ-waarde. “Vanwege dit effect hebben wij het OZB-tarief moeten verhogen, maar wel zo dat Almeerders gemiddeld genomen niet meer betalen dan vorig jaar. Met ingang van 2014 wordt het OZB-tarief met 2,5 procent verhoogd vanwege de inflatie.”
Het standaard tarief voor het in behandeling nemen van aanvragen voor een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) wordt niet gewijzigd. Het tarief voor hondenbelasting voor 2014 is vastgesteld op 104,50 euro per jaar. De parkeerkosten voor 2014 blijven gelijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto