Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sinterklaas op Almeerse basisscholen

Algemeen

ALMERE – Waarschijnlijk heeft de Sint voor 5 december alle Almeerse basisscholen wel met een bezoekje verblijd. Onze fotograaf heeft er twee uitgelicht: het Sinterklaasfeest op De Windwijzer en De Dukdalf.


In een grote Sintbus kwam Sinterklaas vorige week woensdag een bezoekje brengen aan basisschool De Windwijzer in de Noorderplassen-West. Een bus met dakterras en uitbundige versieringen verraste de leerlingen. Van de Zwarte Pieten leerden de kinderen de ‘sinterklaasmove’ dansen.
Donderdag 5 december hebben leerlingen van basisschool De Dukdalf in de Indische buurt een sponsorloop gehouden rondom het gebouw aan de Makassarweg 68. Ze zamelden op deze manier geld in voor de stichting Young Focus die hulp verleent aan de Filippijnen.
Het idee voor de sponsorloop is bedacht door Sarah Cox, een leerlinge uit groep 7a. Dat deed zij samen met vriendinnen Summer, Laura, Manon, Daphne, Vera en de directeur Elies Kok. Ze hebben veel gedaan: er is een gastles door Young Focus gegeven, bij de brandweer hebben ze afzetlint gehaald, het parcours moest vrijgemaakt worden samen met de verkeersouders en ze hebben sponsors gezocht voor drinken. Samen met 191 kinderen van groep 6-8 is er zo’n 2.000 euro opgehaald. De opbrengst is voor Young Focus; zij gaan in de Filippijnen zorgen dat er een basisschool en een VO-school worden opgebouwd.
Er waren veel helpende en aanmoedigende ouders en na afloop waren er koekjes en limonade.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto