Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Playing for Success start locatie Groen en gezond‘Betekenisvol en actief natuuronderwijs op De Kemphaan’

Algemeen

ALMERE – Playing for Success Almere heeft op stadslandgoed De Kemphaan een tweede locatie geopend. Leerlingen van het Almeerse basisonderwijs van de Almeerse Scholen Gemeenschap (ASG) krijgen in het gebouw van Stad & Natuur op een betekenisvolle en actieve manier natuuronderwijs. “Playing for Success Almere City FC gaat supergoed”, vertelt projectleider René Maertens. “Het is een logische stap dat we het concept nu uitrollen naar een ander groot leslokaal.”


Playing for Success op de Kemphaan heeft de naam ‘Groen en Gezond’ gekregen. “De Kemphaan is bij uitstek de locatie om kinderen natuuronderwijs te geven, gekoppeld aan een gezonde leefwijze. Bewegen is een belangrijk onderdeel. Simpel omdat het bewezen is dat kinderen die veel bewegen, beter presteren op school”, zegt Maertens.
Docent Iris Lambinon heeft samen met de Stichting Stad & Natuur Almere de lessenserie gemaakt. “Overal op het stadslandgoed kan geleerd worden”, aldus Lambinon. “Het mooie van Playing for Success Groen en Gezond is dat we natuuronderwijs combineren met reken-, taal- en ICTonderwijs. Dat laatste is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, die tablets beschikbaar stelt.”
Het initiatief voor Playing for Success op de Kemphaan is genomen door Jan Wachtmeester van Stad & Natuur. “Ik ben bij Playing for Success bij Almere City FC geweest. Toen ik de kinderen daar aan het werk zag, besloot ik meteen dat ik zo ook natuuronderwijs op De Kemphaan wilde. Met als resultaat dat de eerste groep kinderen uit het Almeerse basisonderwijs nu begint.”
Onder leiding van Jan Wachtmeester heeft de eerste groep kinderen in de avonduren een wandeling door het bos gemaakt. Met verlichting van stormlantaarns plantten de kinderen een veldje boshyacinten om de start van Playing for Success Groen en Gezond te vieren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto