Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerder loopt de DiaBeatit Run

Algemeen

ALMERE – Almeerder en ultraloper Martijn van Emmerik doet mee aan de DiaBeatit Run, het nieuwe en zeer uitdagende hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. De deelnemers trotseren op zaterdag 12 oktober de Euromast en lopen vervolgens in estafettevorm de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam: 589 treden, 84 km. Martijn gaat als enige van alle 175 deelnemers deze prestatie als solo-loper volbrengen.


In de voorbereiding naar de loop traint Martijn in en om Almere afstanden tot maar liefst 60 kilometer. Je kunt hem regelmatig tegenkomen bij de Oostvaardersplassen maar ook de bruggen naar het vaste land steekt hij vaak over. Van Emmerik: “Ik train nu 3 tot 4 keer per week in en rondom Almere. De stad verrast je keer op keer: zo ben ik ’s ochtends vroeg een keer een vos tegengekomen in de Literatuurwijk, en in Haven vind ik de kronkelige straatjes zo leuk: ze brengen me altijd weer ergens waar ik nog niet eerder geweest ben. Naast het hardlopen is het ook belangrijk dat ik straks de 589 traptreden van de Euromast kan bedwingen. Dus als ik tijdens het hardlopen een trap tegenkom dan pak ik die altijd even mee: ik klim straks fluitend de Euromast op!”

Diabetes

Martijn van Emmerik is als projectleider werkzaam bij TNO en fanatiek hardloper die de uitdaging zoekt in afstanden groter dan de marathon. “Een collega deed een oproep om teams te vormen. TNO is zelf namelijk ook betrokken bij onderzoek naar diabetes. Als je hoort dat er meer dan een miljoen mensen lijdt aan diabetes dan schrik je wel even. Diabetes is volksziekte nummer 1 geworden. Er is nu geld nodig voor onderzoek om de snelle toename van het aantal patiënten te stoppen en een geneesmiddel te vinden.”
Om deel te mogen nemen, moet elke Runner minimaal 500 euro werven. Martijn wil zeker het drievoudige inzamelen. Iedereen kan zijn team sponsoren via www.diabeatitrun.nl/tno1voorallen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto