Noorderplassen-West in trek bij woningzoekenden

Algemeen

NOORDERPLASSEN - Een fraai gelegen wijk, aantrekkelijke kavels en mooi weer waren de ingrediënten voor de grote belangstelling voor de Open Dag Noorderplassen-West. Zo’n tweehonderd mensen kwamen vorige week naar de watersportvereniging in de wijk om zich te laten informeren over het kavelaanbod en twee nieuwbouwprojecten.


De Open Dag was ook succesvol voor de organisatie. Aan het eind van de dag werden negen opties op kavels afgegeven, waarvan vijf op de nieuwe boskavels ‘Ik bouw mijn huis in het bos’. De belangstelling op de Open Dag komt voor wethouder Henk Mulder niet als een verrassing. “We zien in Almere dat juist de diversiteit aan woonmilieus mensen blijft trekken. De ligging van Noorderplassen-West, tussen water en bos, en de mogelijkheid een huis te bouwen dat helemaal aan je eigen wensen voldoet, blijkt maar weer een aantrekkelijke combinatie te zijn.”
Ook de belangstelling voor de nieuwbouwprojecten was groot. Voor het project ‘Voor Anker’ van Kuin bv waren er veel meer inschrijvingen dan beschikbare woningen. Het plan ‘Voor Anker’ bestaat uit elf vrijstaande woningen; de koper kan vervolgens kiezen uit zes verschillende woningtypes. ‘Hollandse Haven’ , het plan van ERA Contour kreeg ook veel aanloop tijdens de Open Dag Noorderplassen. Dit plan bestaat uit achttien - door Piet Boon - ontworpen woningen.
Het aantal bezoekers van de Open Dag Noorderplassen-West geeft aan dat steeds meer mensen het unieke groen en blauwe karakter van de wijk ontdekt en waardeert. Om het wonen in een waterrijke omgeving ook echt te ervaren mochten de bezoekers van de open dag een aantal zelfbouwwoningen van binnen bekijken en met een sloepje de wijk in varen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto