Afbeelding
Almere DEZE WEEK

“Betrokkenheid ouders hartverwarmend”Playing for Success bij Almere City FC vliegwiel Almeers onderwijs

Algemeen

ALMERE – “Het leercentrum Playing for Success ontwikkelt zich tot een vliegwiel voor onderwijsvernieuwing”, zegt René Maertens, projectleider van de Almeerse Playing for Success. Kinderen van 9 tot 14 jaar kunnen met Playing for Success hun leerprestaties verbeteren. In september starten ook groepen uit het speciaal onderwijs en er zijn verregaande gesprekken gaande om het gedachtegoed toe te passen op kunst- en natuureducatie.


Een jaar geleden startte Playing for Success in een prachtig lokaal op de accommodatie van Almere City FC. Tweehonderd leerlingen van 26 basisscholen kregen er na schooltijd in vier rondes betekenisvol en actief onderwijs in het stadion op sportpark Fanny Blankers-Koen. Er wordt vooral gewerkt aan het ontwikkelen van de leervoorwaarden voor rekenen, taal en ict. “Doordat de kinderen aan den lijve ervaren dat leren leuk is en dat ze daadwerkelijk meer kunnen dan ze denken, ontwikkelen ze zelfvertrouwen en motivatie die zich op school uitbetaalt”, vertelt René Maertens. “Omdat kinderen daadwerkelijk slimmer worden van veel bewegen, bestaat de helft van onze lessen uit beweegactiviteiten die ook weer die leervoorwaarden activeren. En om dat te bereiken is leren bij Almere City FC een enorme stimulans voor de kinderen.”
“De reacties van leerlingen, leerkrachten en ouders zijn hartverwarmend”, zegt Maertens. “Ik heb zelden zoveel ouders meegemaakt die actief bij lessen zijn betrokken, die blijven kijken en zelfs meedoen.”

Ook volwassenen

Playing for Success gaat zich ook richten op volwassenen. “In oktober starten we met een groep die laaggeletterd is. In Almere is veertien procent van de bevolking dat. Ik ben ervan overtuigd dat we met Playing for Success die mensen flink op weg kunnen helpen in hun talige en maatschappelijke ontwikkeling”, zegt Maertens.
Inmiddels zijn er warme contacten met de kunst- en natuureducatie in Almere. “Onze principes zijn daar zonder meer toepasbaar”, zegt Maertens. Voor die sectoren zijn er perfecte locaties. De Kemphaan bijvoorbeeld is ook één groot leslokaal.”
Meer informatie: www.pfsalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto