Lumièreparkfestival in teken van ‘het kind’

Algemeen

FILMWIJK - SMOA (Stichting Multiculturele Organisatie Almere) organiseert zondag 23 juni het jaarlijkse Lumièreparkfestival in het Lumièrepark in Filmwijk. Dit festival is een festival met dialogen, workshops, sport en dans. Met diverse muzikale optredens wordt de sfeer op het festival neergezet en kunnen bezoekers zich op deze klanken uitleven en ontspannen.


De optredens zijn een mix van shows door nieuw talent en al bekende namen. Het geheel wordt omlijst met een markt waar marktlui bijzondere producten aanbieden.
Het festival heeft als thema ‘Het Kind’. Dit jaar zal de focus vooral liggen op hoe de samenleving, leerkrachten en opvoeders ervaren dat kinderen zich ‘anders’ gedragen dan vroeger. Steeds vaker mondiger, meer intuïtief, zelfbewust en minder genegen ‘gewoon te doen wat van ze gevraagd wordt’. Ook laten ze vaker opstandig, impulsief, ongeconcentreerd, druk of juist sterk teruggetrokken gedrag zien. Verklaringen voor deze gedragingen worden er volop gegeven.
Het Lumièreparkfestival biedt zijn bezoekers ook eenheid in verscheidenheid. Een verscheidenheid in artiesten en programma. Eenheid in het geheel van het evenement. Er is door de organisatie hard gewerkt aan een programma dat veel te bieden heeft aan een breed multicultureel publiek.
Er is een kinderdorp, een podium, een open podium, een Drumline Brass Event en het 7 tegen 7 voetbaltoernooi waarbij spelers strijden om de Lumière Cup.
Het Lumiereparkfestival is op 23 juni van 10.00 tot 23.00 uur en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.lumiereparkfestival.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto