Afbeelding
Almere DEZE WEEK

CKV Almere: open dag in De Kunstlinie

Algemeen

STAD CENTRUM – De Kunstlinie aan de Esplanade had afgelopen zaterdag haar deuren geopend. Niet voor De Kunstlinie, maar om tijdens een open dag te laten zien wat het CKV, de Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere, allemaal te bieden heeft. Vanaf het nieuwe seizoen, 26 augustus 2013, worden lessen muziek, dans, theater en beeldende kunst gegeven in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein.


Een gedeelte van de docenten die voorheen lesgaf in De Kunstlinie, heeft zich verenigd in de coöperatie. Initiatiefnemer Harry Vogel: “De docenten van de Kunstlinie hebben in de afgelopen jaren met veel enthousiasme hun talent en vakkundigheid ingezet voor de 1700 cursisten. Het zou eeuwig zonde zijn om dit verloren te laten gaan. Gebouw De Voetnoot, door de gemeente aangewezen als culturele broedplaats stond grotendeels leeg. Wat lag meer voor de hand dan weer terug te gaan naar deze vertrouwde locatie aan het Stadhuisplein.”
Nog één maal was het gebouw aan het Weerwater omgetoverd tot één groot evenemententerrein met gratis optredens en workshops. Bezoekers konden buiten op de Esplanade genieten van diverse muziek optredens en binnen meteen aanschuiven bij een workshop streetdance of theater.
Veel animo is geweest voor de Algemene Muzikale Vorming (AMV) lessen voor kinderen. De cursus kinderatelier trok ook veel bezoekers, kinderen leren om alle basistechnieken van beeldende kunst onder de knie te krijgen en worden, wanneer gewenst, geholpen met het opbouwen van een eigen portfolio om vervolgens door te stromen naar de talentenklas.
De cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen zijn te vinden op de website van het CKV, www.ckvalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto