Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Derde editie WK Flevoland

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De derde editie van het WK Flevoland voetbaltoernooi wordt zaterdag 25 mei en zondag 26 mei gehouden in het Mitsubishi Forklift Stadion van Almere City FC.


Het WK Flevoland is het voetbalevenement voor bewoners van Nederland die uit een ander land afkomstig zijn. Vanuit heel Nederland strijden zij voor hun land om de WK-titel. Dit jaar doen niet alleen senioren heren- en damesteams mee, maar kunnen ook B-teams en veteranenteams (35) deelnemen. Er wordt gespeeld op een half veld, zeven tegen zeven. Ook mag bij de jeugd en veteranen met een gemengd team deelgenomen worden aan dit toernooi.
Wie mee wil doen aan het WK Flevoland moet een team samenstellen van Nederlandse personen die van één land afkomstig zijn, inclusief bondscoach. De winnaars binnen iedere categorie mogen zich ‘Wereldkampioen van Flevoland’ noemen. Ze ontvangen een beker, terwijl de volwassenen ook een geldprijs mee naar huis mogen nemen. Toegang van dit evenement is gratis.
In de categorie Heren heeft een aantal teams al ingeschreven: Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Iran, Marokko, Mexico, Nederland, Suriname, Turkije, Afghanistan en De Vrolijkheid. Interesse: kijk op www.wk-flevoland.nl of mail naar info@smoa.nl. Het WK Flevoland wordt georganiseerd door de Stichting Multiculturele Organisatie Almere en mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, afdeling Sport en het stadsdeel Oost.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto