Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Koningsspelen op Almeerse basisscholen

Algemeen

ALMERE – Ter gelegenheid van de troonswisseling gingen op 26 april meer dan 1,3 miljoen kinderen op 6.500 basisscholen samen bewegen tijdens de Koningsspelen. Ook op de Almeerse basisscholen werden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd.


Op basisschool de Piroutte in Parkwijk werden de kinderen verrast met een bezoek van Willem-Alexander en Maxima. De kinderen zongen uit volle borst het lied ‘Oranje boven’ en deden verschillende dansjes. “Onze school vindt, net als de nieuwe koning, samen bewegen en spelen heel belangrijk”, vertelt juf Lidwien Cremers. “We organiseren op deze dag verschillende spelactiviteiten rondom de school en een aantal sportverenigingen komen een clinic verzorgen voor de groepen 3 tot en met 8.”
Op basisschool de Caleidoscoop in Filmwijk startten de Koningsspelen sportief met een oranjegymnastiek in de vorm van een flashmob. Daarna werd er gezamenlijk in alle klassen ontbeten om een goede bodem te leggen voor de volgende sportieve prestatie. “Alle kinderen, van peuters tot en met groep 8, lopen vandaag een konings-route naar de ‘Alpe d’HuZes’”, vertelt Els Zoete. “Dat is een wandeltocht naar de ‘berg’ in het Lumièrepark die ze zes keer gaan beklimmen. Iedere leerling heeft sponsoren gezocht, zodat er zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor het Kankerfonds. De vader van een oud-leerlinge, wiens dochter de ziekte heeft overwonnen, gaat meedoen met de fietstocht Alpe d’HuZes. Caleidoscoop sponsort hem met de opbrengst. Aansluitend gaan de groepen 3 tot en met 8 naar Tennissportpark Joymere voor het spel “King of the Court”.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto