BonteHond krijgt structureel 300.000 euro voor kunstonderwijs op Almeerse scholen

Algemeen

ALMERE – Het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Almere ondersteunen Jeugdtheatergezelschap BonteHond de komende vier jaar met 300.000 euro per jaar voor het ontwikkelen en uitvoeren van de doorlopende leerlijn ‘Kunst in dichterbij dan je denkt’.


Deze leerlijn is bedoeld voor het Almeerse basisonderwijs in het kader van ‘Cultuureducatie met kwaliteit’. BonteHond ontwikkelt de leerlijn in samenspraak met Museum De Paviljoens en de Almeerse Scholen Groep (ASG).
Al in 2011 zijn BonteHond en Museum De Paviljoens om tafel gaan zitten om hun krachten te bundelen en samen een interdisciplinaire leerlijn op te zetten. Tot op heden benaderde iedere organisatie individueel het onderwijs met een eigen aanbod. Het idee ontstond om één programma te maken met het aanbod van alle kunstinstellingen uit Almere voor groep 1 tot en met 8. De directe leefomgeving van de leerlingen vormt hierbij de basis van de leerlijn. Kunst en cultuur zijn onderdeel van het gewone leven, en zijn daardoor dichterbij dan je denkt.
Leerlingen krijgen lessen van hun eigen leerkracht, gaan op excursie, krijgen masterclasses van kunstenaars en theatermakers en gaan op bezoek bij culturele instellingen, variërend van beeldende kunst, theater en andere podiumkunsten tot architectuur en cultureel erfgoed. Voor een goede integratie in het bestaande onderwijs zal de leerlijn aanhaken bij thema’s die bij andere vakken aan bod komen.
In september 2013 gaat het project van start met vijf scholen uit de ASG: Het Meesterwerk, Het Avontuur, de Europaschool, de Heliotroop en de Duizendpoot.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto