Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners openen buurtbeheerbedrijf en vernieuwd Bouwmeesterhuis

Algemeen

BOUWMEESTERBUURT - Bewoners uit de Bouwmeesterbuurt hebben donderdag, samen met Ed Anker het eerste buurtbeheerbedrijf in Almere geopend. Het buurtbeheerbedrijf is gevestigd in het vernieuwde Bouwmeesterhuis op het C. van Eesterenplein 186 dat tegelijk werd geopend.


Buurtbewoners kunnen op deze plek terecht met vragen over de buurt en activiteiten. Maar ook voor hulp bij de realisatie van buurtinitiatieven en onderhoudsverzoeken in de openbare ruimte, aan huis of in de tuin. De medewerkers van het buurtbeheerbedrijf voeren het dagelijks, technisch onderhoud uit aan de huurwoningen van Ymere en onderhouden de openbare ruimte in de buurt.
De medewerkers van het BuurtBeheerBedrijf BouwmeesterBuurt (B5) zijn bewoners en jongeren, meestal uit de buurt of uit Almere, die werkervaring opdoen om na een aantal maanden door te stromen naar een reguliere (betaalde) baan. Met deze ervaringen vergroten zij hun kans op de arbeidsmarkt. De medewerkers krijgen professionele begeleiding van ervaren leermeesters die ook de kwaliteit van het werk borgen. Met het oprichten van het buurtbeheerbedrijf geven Ymere en de gemeente Almere een extra impuls aan de Integrale Wijkaanpak om de leefbaarheid en het toekomstperspectief van bewoners in de Bouwmeesterbuurt te vergroten.


Vernieuwd Bouwmeesterhuis

Veel buurtbewoners kennen het Bouwmeesterhuis. Wegens de verbouwing van de winkelruimtes wa het Bouwmeesterhuis tijdelijk naar een andere locatie verhuisd. Alle sociale functies voor de buurt bevinden zich nu onder één dak. In het vernieuwde Bouwmeesterhuis treft men voortaan, naast de vertrouwde ontmoetings-, kinder- en vormingsactiviteiten, het Leerwerkbedrijf, het Activeringcentrum en het buurtbeheerbedrijf B5.
Het buurtbeheerbedrijf en Bouwmeesterhuis zijn ook online te benaderen: www.facebook.nl/bouwmeesterbuurt, Twitter @Bouwmeesterbuur, of via de website www.debouwmeesterbuurt.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto