Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Aantallen muskus- en beverratten steeds meer onder controle 2.795 muskusratten gevangen in Flevoland

Algemeen

ALMERE – In grote delen van Nederland hebben de beheerorganisaties de populatie van muskus- en beverratten steeds beter onder controle. Daardoor is in 2012 het aantal gevangen muskusratten opnieuw afgenomen. In totaal gaat het nog om zo’n 114.000 muskusratten, ruim tienduizend minder dan vorig jaar. Het aantal gevangen beverratten bleef uiterst laag.


Muskus- en beverratten worden gevangen omdat zij schade veroorzaken aan ons kwetsbare watersysteem. Zo ondergraven ze kades en dijken waardoor de veiligheid van deze waterkeringen wordt aangetast.
Het aantal gevangen muskusratten is in 2012 met bijna 9 procent gedaald naar 114.126. In de provincie Flevoland zijn 2.795 muskusratten gevangen. Dat is een hoger aantal dan een jaar eerder, maar de beheersituatie voldoet aan de landelijke richtlijnen voor wat betreft de ‘onder controle doelstelling’.
Het aantal gevangen beverratten laat een geringe afname zien, in totaal zijn 533 dieren gevangen, dat zijn er 25 minder dan vorig jaar. De binnenlandse populatie beverratten is vrijwel verdwenen. De beverratten worden vooral gevangen in het grensgebied met Duitsland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto