Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tien miljoen euro voor ‘making of Floriade’

Algemeen

ALMERE – Provinciale Staten van Flevoland hebben de eerste aanzet voor het economisch programma ‘Floriade Werkt’ vastgesteld. Om de economische ‘spin off’ van de Floriade zo groot mogelijk te maken, stelt de provincie daarvoor maximaal 10 miljoen euro beschikbaar.


Het project ‘Floriade 2022’ bestaat naast de organisatie van het evenement zelf, uit een ‘making of’-periode van tien jaar. De ‘making of Floriade’ vormt een belangrijke pijler onder het economisch programma. Tijdens deze periode zet de provincie zich in om de tuinbouwsector, kennisinstituten en ondernemers in Flevoland bijeen te brengen om samen innovaties te ontwikkelen en uit te testen: een oproep tot daden.

Duurzame kringlopen

De thema’s van de Floriade 2022: ‘greening’, ‘feeding’, ‘energyzing’ en ‘healthying the city’, sluiten uitstekend aan bij provinciale thema’s. Zo wil de provincie van een groeiende stad komen tot een ‘slimme’ groene stad waarbij energie wordt opgewekt in plaats van alleen gebruikt. Zij wil komen tot een circulaire economie waar afval omgewerkt wordt tot grondstof en waar gesloten en duurzame kringlopen zijn. En van een ‘biobased economy’, dus van een economie die draait op fossiele grondstoffen, komen tot een economie die draait op biomassa. De ‘making of’ van de Floriade biedt een uitstekende kans om tot dit soort innovaties te komen.
In gesprek met bedrijven

De provincie gaat de komende maanden met tal van bedrijven in en buiten Flevoland in gesprek om het programma verder te verrijken. In de zomer van 2013 zal het resultaat daarvan opnieuw met Provinciale Staten worden besproken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto