Almere bruisende badmintonmetropool

Algemeen

POORT – Met jaarlijkse twee topbadmintonevenementen en drie badmintonverenigingen is Almere een van de badmintonbolwerken in Nederland. De Carlton Nederlandse Kampioenschappen (1 tot en met 3 februari) in het Topsportcentrum vormen één van de hoogtepunten van het jaar voor de Almeerse badmintongemeenschap. BV Almere, BC Arcade en BV Almere Buiten zijn dan ook nauw betrokken bij de Carlton NK.

BV Almere

Badminton Vereniging Almere behoort landelijk gezien met ongeveer vijfhonderd leden tot de vijf grootste verenigingen van Nederland en heeft als enige vereniging binnen Almere de beschikking over een eigen sporthal die elke dag geopend is. BV Almere is een brede vereniging en biedt het badmintonnen aan voor een ieder en naar ieders niveau. Er zijn drie groepen bij de club: de recreanten, de wedstrijdspelers van de vijfde klasse regio tot en met de Eredivisie, en de jeugdspelers. BV Almere maakt gebruik van Sportcomplex Carl Dekker, centraal gelegen in de Almeerse Parkwijk. (www.bvalmere.nl)
BV Almere Buiten

Badminton Vereniging Almere Buiten (BVAB) is een vereniging waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. BVAB biedt volop mogelijkheden voor zowel de recreatieve als de prestatiegerichte speler om op eigen niveau te badmintonnen. De competitieteams komen uit in de eerste tot en met de vijfde klasse regionaal. Ook voor recreanten is het mogelijk om trainingen te volgen. Er wordt gespeeld op drie verschillende locaties. (www.bvab.nl)
BC Arcade

De gezelligste badmintonclub van Almere, zo luidt de slogan van BC Arcade. De vereniging speelt in sporthal Stedenwijk (Almere Stad). De vereniging heeft een aantal competitieteams, een jeugdafdeling en is ook prima geschikt voor de recreatieve speler en aangepast badmintonspeler die graag een keer per week een shuttle slaan. Tijdens de Carlton NK organiseert de vereniging als side event een apart mix-toernooi. (www.bcarcade.nl)
NK-deelnemers uit Almere

Met zo’n grote badmintonvijver doen er natuurlijk ook spelers uit de stad mee. Manon Sibbald, Yvonne Sie, Dave Khodabux, Alex Vlaar, Stephan Branderhorst en Cheryl Seinen maken onder andere deel uit van de Almeerse equipe voor de nationale titelstrijd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto