“NS moet treinen traject Almere-Amsterdam verlengen”

Algemeen

ALMERE – Reizigersvereniging Rover heeft NS opgeroepen met spoed langere treinen in te zetten op enkele trajecten, waaronder het traject Almere-Amsterdam. De afgelopen dagen zijn er op meerdere plaatsen reizigers achtergebleven op het perron omdat de overgebleven treinen in de uitgedunde dienstregeling niet verlengd of zelfs korter dan normaal waren.


Door de aangepaste dienstregeling rijden er op veel trajecten minder treinen. NS heeft toegezegd de overgebleven treinen zoveel mogelijk te verlengen, maar blijkt deze belofte niet altijd na te komen. Rover heeft meldingen gehad waaruit bleek dat op meerdere trajecten de treinen niet verlengd of zelfs korter dan normaal waren. Hierdoor moeten mensen achterblijven op de perrons en vaak lang in de kou wachten nu er minder treinen voorbij rijden.
Het gaat hierbij om onder meer de trajecten Almere – Amsterdam, Amsterdam – Uitgeest, Den Haag – Delft – Rotterdam, Arnhem – Utrecht en Leiden – Hoofddorp. Ook het traject Amersfoort – Amsterdam zorgt voor problemen nadat dit jaar voor het eerst de intercity in de aangepaste dienstregeling is geschrapt en reizigers zijn aangewezen op de stoptrein. “Een rücksichtsloze maatregel, waarbij het comfort van NS en ProRail centraal staat”, aldus Rover in een mail aan NS.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto