Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Natuurdetective op Montessorischool

Algemeen

STAD – Kinderen van basisschool La Luna en Montessorischool Stad kregen vorige week bezoek van Natuurdetective Jac. P. Struiner. Hij nam de kinderen mee in de wereld van de ‘natuurmisdaden’. De kinderen wonnen dit bezoek met een prijsvraag van Stad & Natuur.


De natuurdetective bracht zijn Museum der Dierenmisdaad vol met botten, schedels, gedroogde keutels, braakballen, dieren op sterk water, mummies en eieren mee naar de Montessorischool. Meer dan vijfhonderd leerlingen maakten kennis met het spannende beroep van de superspeurder. Dieren eten elkaar op, dat is de natuur. Enkele ‘moordzaken’ gaven kinderen een verassende kijk op het voedselweb van de omgeving van de leerlingen: Almere blijkt een woeste wildernis!”Dit is natuuronderwijs zoals het is bedoeld”, aldus Bert Dijksman, directeur van de school.
Stad & Natuur heeft het project CSI Almere: De Natuurdetective op school in het leven geroepen om natuureducatie op een spannende en speelse manier aan te bieden. Natuur uit een boek is leuk, buiten is beter. En met succes: inmiddels werd de natuurdetective ook al ingehuurd door basisschool de Compositie. In het voorjaar 2013 staan er nog drie scholen op het programma. Aanmelden voor het project kan bij Stad & Natuur, samen met de school of BSO wordt bepaald hoe het project wordt ingepast in de schoolomgeving.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto