Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Heart Beat Almere Sportvereniging voor (ex)-hartpatiënten bestaat 20 jaar

Algemeen

GOOISEKANT – Twintig jaar geleden startten Rinus van Helvoort, Joop de Zoet en Hans de Ruiter Heart Beat Almere, een unieke sportvereniging voor hartpatiënten in Almere. Heart Beat is in het Flevoziekenhuis ontstaan, waar de oprichters hun hartrevalidatie hebben doorlopen.


De vereniging heeft drie sportgroepen op de maandagavond, drie op de zaterdagochtend en één op de donderdagavond (alleen volleybal). De lessen worden begeleid door sportleiders en fysiotherapeuten die allen een strenge interne opleiding hebben gevolgd. Bij alle groepen zijn altijd twee mensen aanwezig die in kunnen grijpen bij eventuele calamiteiten. Alle veiligheidsaspecten zijn aanwezig, want plezier en veiligheid staat bij Heart Beat bovenaan. Sportieve prestaties kunnen natuurlijk ook worden geleverd, iedereen doet dat op zijn eigen niveau in overleg met de leiding. Hoe later het sportuur, hoe hoger presteren mogelijk is. Om de veiligheid van de sporters te garanderen moet er, voor de verzekering, een formulier ingevuld worden die getekend moet worden door de behandeld geneesheer. Heart Beat werkt nauw samen met de afdeling cardiologie en fysiotherapie van het Flevoziekenhuis.
Heart Beat Almere is te vinden in de sportzaal op het Annapark, het voormalige Sportpark Bok de Korver, aan de Havendreef. De vereniging wil iedereen die hen de afgelopen twintig jaar heeft gesteund van harte bedanken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto