Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sprekersclub Toastmasters start in AlmereLeren spreken als Barrack Obama

Algemeen

’T OOR – Spreken in het openbaar is niet voor iedereen even makkelijk. Met de sprekersclub Toastmasters Almere kan in verenigingsverband worden geoefend om net zo overtuigend te leren spreken als Barrack Obama. Afgelopen woensdag was de eerste bijeenkomst in restaurant Onderweg bij ’t Oor.


De Almeerder Rudolf Roos, professioneel verhalenverteller, is één van de oprichters van de Almeerse afdeling. “Toastmasters is een non-profit organisatie die in 1924 in Californië is opgericht. Inmiddels zijn er 12.500 clubs en een kwart miljoen leden, wereldwijd. Ik bezocht drie jaar geleden een bijeenkomst in Amsterdam. Mijn verbazing was groot. Jonge mensen hielden op een podium een presentatie die een overweldigende en professionele indruk op mij maakte. Ja, dat wilde ik ook wel.”
Via Toastmasters leren deelnemers hun spreekvaardigheid en leidinggevende vaardigheden te verbeteren in een vriendelijke sfeer. De gemiddelde bijeenkomst duurt maximaal twee uur. Deelnemers houden bijvoorbeeld een voorbereide toespraak of geven een improvisatie. Andere leden zijn tijdwaarnemer, evaluator, gespreksleider en avondvoorzitter. Roos: “Natuurlijk wijzen we de deelnemers op hun verbeterpunten, maar de nadruk ligt op de kracht die de spreker al heeft. In Nederland willen we de sterke kanten nogal eens vergeten, terwijl dat toch de robuuste basis voor groei is.”
Het lidmaatschap van Toastmasters is niet duur. “Het hangt een beetje af van de locatie die we huren”, zegt Roos. “Maar vergeleken met een commerciële presentatiecursus betaal je net zoveel voor één ochtend als Almere Toastmasters jaarlijks aan contributie vraagt. Iedere tweede en vierde woensdagavond van de maand komen we bij elkaar.”
Op 26 september houdt Toastmasters Almere een tweede demonstratiebijeenkomst om 19.30 uur, opnieuw is de locatie Restaurant Onderweg. Aanmelden kan via almere_orange@yahoo.com.
Meer informatie: www.almereo.toastmasters.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto