Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De natuur ontdekken op Zomerfestival

Algemeen

HOUT - Stad & Natuur Almere en Staatsbosbeheer presenteren van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 augustus op stadslandgoed De Kemphaan een gevarieerd programma. Kinderen kunnen tijdens het Zomerfestival gratis aan de slag met de griezeligheden van de natuur: dinosaurusskeletten, enge kriebelbeestjes, rare bossnuiters en watermonsters.


Op het programma van het Zomerfestival staan theater en doe-activiteiten. Elk kwartier start er een nieuwe gruwelijke, vieze of enge voorstelling van 13.00 tot 17.00 uur. Om 13.30 en 15.00 uur starten de doe-activiteiten waarbij kinderen, onder leiding van Kunstlinie-docenten, aan de slag gaan met het bouwen van een dinosaurusskelet. Of een eigen bedacht eng insect. Of naar het waterlaboratorium. In de Kunstbus bossnuiters maken, rare of enge gezichten in hout. En aan het einde van de dag: fikkie stoken en brood bakken.
Voor alles geldt, gratis toegang, reserveren niet nodig. Informatie via www.stadennatuur.nl.

Piratenfestival

Kinderen kunnen vrijdag 31 augustus van13.00 tot 17.00 uur in het Zuiderzeespeelbos van Staatsbosbeheer op De Kemphaan piraat worden. In het speelbos is een schat verstopt, waar alle piraten in de wijde omtrek naar speuren. Met een schatkaart vol leuke opdrachten gaan ze op zoek. De vinder van de schat krijgt pannenkoeken van Dubbelop.
De kosten zijn 4 euro per kind. Aanmelden is niet nodig. Informatie via www.stadsbossenalmere.wordpress.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto