Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Veel activiteiten in zomervakantie op Kemphaan

Algemeen

HOUT - Stad & Natuur heeft er voor gezorgd dat er de hele zomervakantie van alles te doen is op stadslandgoed de Kemphaan in Hout. Van gratis kindertheater tot kinderworkshops en van koken met ingrediënten uit de natuur tot overleven in het bos.


“Muziek is er ook”, zegt locatie-coördinator Caroline Oort van de Kemphaan. “Zoals het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble die een monodisco speelt op oude pick-ups en bandrecorders.De laatste week pakt Stad & Natuur samen met de Kunstlinie en theaterbureau Spot groot uit met het driedaagse Zomerfestival. Tel daar nog eens alle speelplekken en wandelroutes bij de Kemphaan bij op en niemand hoeft zich deze zomervakantie een dag te vervelen.”
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, soms wordt er een materiaalvergoeding gevraagd. Kijk op www.stadennatuur.nl voor de routebeschrijving. Op deze website staat een overzicht van de activiteiten op zondag. Op doordeweekse dagen is de hele zomervakantie de tentoonstelling ‘Klik zei de mier’. Vorige week stond daar al veel informatie over in deze krant.

Zomerfestival

De zomervakantie wordt afgesloten met het Zomerfestival op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 augustus. Dan organiseren Stad & Natuur, de Kunstlinie en theaterbureau Spot het driedaagse festival met kindertheater en workshops, waarbij viezigheid, enge dromen en smerige spullen centraal staan.
In de drie theaterwagens start elk kwartier een voorstelling over vieze zaken als een tante die op een vuilnisbelt woont, of over pies en poep. De doe-activiteiten richten zich vooral op de griezeligheden van de natuur: van dinosaurusskeletten, enge kriebelbeestjes, rare bossnuiters en watermonsters.
Oort: “De activiteiten op de Kemphaan zijn natuurlijk uitstekend te combineren met een bezoekje aan het Zuiderzeespeelbos, de jungletuin in de kassen, de apeneilanden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto