Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vis à Vis weer verrassend en goed

Algemeen

ALMERESTRAND – Of je nu theaterkenner bent of niet, het was tijdens de première van het openluchttheaterspektakel HaRT voor iedereen genieten geblazen. De theatergroep Vis à Vis zorgde net als de afgelopen jaren weer voor anderhalf uur vermaak en verbazing. ‘Het is ons ook nu weer gelukt om de mensen op het verkeerde been te zetten.’


Voordat de voorstelling begon waarschuwde artistiek leider het publiek alvast. ‘Tijdens de try-outs ging tot onze verbazing alles goed, dus we houden er rekening mee dat de techniek ons nu in de steek kan laten.’ Dat laatste gebeurde pas helemaal aan het einde, maar dat had niemand op de tribune door. “Een paar lampen vielen uit tijdens de eindscène, maar dat kwam eigenlijk wel goed uit”, glimlacht Anker. “Het was even improviseren voor onze technici, maar gelukkig was het zo opgelost.”
Improviseren, dat is eigenlijk het toverwoord bij de voorstellingen van Vis à Vis. Er gebeurt zoveel op het podium dat omgebouwd is tot een moderne milieustraat dat je als toeschouwer soms ogen tekort komt. De special effects zijn weer erg mooi, bovendien zijn er zelfs stukjes illusionisme te zien. “We proberen altijd weer met iets te komen dat het publiek verrast”, legt Anker uit. “Het verhaal is weliswaar lichtvoetig, al zit er wel een serieuze ondertoon in. Toch is het vooral een visuele comedy voor een breed theaterpubliek.”
Opvallend is de rol van Esmee Dirks (Geraldine) die een aantal minutenlange monologen houdt in een razend hoog tempo. De knappe manier waarop ze dat doet zorgt ervoor dat het publiek ademloos blijft luisteren. Anker: “Dit is een expressie van modern egoïsme. Ondanks alles wat om Geraldine heen gebeurt zoekt zij het publiek om haar verhaal te vertellen.”’
Tot en met 15 juli is er vrijwel dagelijks een voorstelling in het openluchttheater op het Almeerderstrand. Weer of geen weer, de show gaat in principe altijd door. “De acteurs worden toch al nat tijdens de voorstelling en alles is verder waterproof”, benadrukt Anker. “Onze enige vijand is harde wind. Boven windkracht 7 moeten we de voorstelling afblazen, dan is het te gevaarlijk.”
Kijk voor meer informatie op www.voorstellinghart.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto