Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Blauwe zone in straten rond centrum Buiten

Algemeen

BUITEN CENTRUM – De Goudsbloemweg, de Pinksterbloemweg, de Haasweg, de Eekhoornstraat en delen van de Evenaar in Almere Buiten krijgen een blauwe zone. Dat is een gevolg van het invoeren van betaald parkeren in Almere.


Omdat veel automobilisten niet willen betalen voor het parkeren, zetten ze hun auto’s vaak in nabijgelegen wijken neer waar gratis geparkeerd kan worden. Door een blauwe zone in te voeren mogen auto’s weliswaar gratis parkeren, maar voor een maximale tijd, meestal een uur. Via een enquête konden bewoners aangeven of zij een blauwe zone in de straat wensen.
Op basis van de reacties is er in januari al een blauwe zone gekomen in de Bleyenbeekstraat en de Dahliaweg. Bewoners van straten die aanvankelijk niet voor een blauwe zone in hun straat hebben gekozen, hebben in maart 2012 opnieuw de gelegenheid gekregen om een enquête in te vullen. Eerder genoemde straten kozen alsnog voor een blauwe zone in hun straat. In alle overige straten rond het centrum komt dus geen blauwe zone.
De huidige blauwe zone aan het Atheneplantsoen wordt opgeheven. Als bewoners op een later tijdstip alsnog een blauwe zone wensen, dan kunnen zij hierover contact opnemen met de gemeente.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto