Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners Toon Hermansstraat zoeken naar oplossing parkeerprobleem“Meer parkeerplaatsen in onze straat”

Algemeen

MUZIEKWIJK – Al in oktober 2011 hebben de bewoners van de Toon Hermansstraat in Muziekwijk hun probleem voorgelegd aan toenmalig wethouder Berdien Steunenberg, namelijk een tekort aan parkeerplaatsen in hun straat. Het antwoord was kort maar krachtig: daar is geen geld voor. Dus gingen de bewoners zelf zoeken naar alternatieven.


“Er was geen geld voor, dus vroegen we of we de parkeerplaatsen op de groenstrook tegenover de woningen zelf mochten aanleggen, mits we daar toestemming voor kregen”, zegt bewoner Jan de Jong. “Daar hoorden we heel lang niks van. Totdat de wijkregisseur ervoor had gezorgd dat er op het grasveld, waar wij al zo’n tien jaar onze auto’s parkeren, boomstammen lagen. Nadat we er over gebeld hadden, werden in vier weken tijd nog negen boomstammen neergelegd. De auto’s konden we er dus zeker niet meer kwijt.”
De bewoners zijn verbolgen over de gang van zaken. “We zijn netjes in overleg gegaan, maar alle voorstellen die we deden, wijst ze af”, zegt De Jong over de verantwoordelijk wijkregisseur. “In deze straat wonen vijf mensen met een busje, die zijn ZZP’ers. Met de overige bewoners hebben we min of meer afgesproken dat we die busjes zoveel mogelijk bij de busbaan parkeren zodat anderen er geen last van hebben. Dat gaat goed.”
De wijkregisseur adviseerde de bewoners de bussen aan het eind van de straat neer te zetten, bij gezondheidscentrum De Notenkraker of bij het Muzenpark. “Maar die bussen, veelal met gereedschap er in, willen we helemaal niet zo ver weg parkeren! Daar zijn regelmatig auto’s bekrast en nummerplaten van auto’s gestolen.”

‘Voldoende parkeergelegenheid’

Bij de gemeente is niets bekend over het gesprek van oktober 2011. “De wijkregisseur van de wijk, mevrouw Lamboo, en de toezichthouder zagen dat het groen verdwenen was en de groenstrook een grote modderpoel geworden was doordat er auto’s geparkeerd werden”, zegt woordvoerder Suzan Berkhout. “We hebben onderzoek gedaan waaruit bleek dat er voldoende parkeergelegenheid is in de omliggende straten, al op 25 meter van de huizen. Parkeren langs de busbaan is dan ook verboden.”
Volgens Jan de Jong wordt er in de Kathleen Ferrierstraat wel naast de busbaan geparkeerd. “Of maak er desnoods eenrichtingverkeer van, zodat het wel kan.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto