Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Alliantie wil zwembad in Haven behouden

Algemeen

HAVEN – Woningcorporatie De Alliantie is niet blij met de plannen van de gemeente om het zwembad in Haven te sluiten zonder een alternatief te bieden.


Maarten Pel, directeur van de Alliantie: “Wij maken ons op dit moment met veel partijen sterk voor een vitaal en veerkrachtig Almere Haven. Goede voorzieningen zijn daarin van groot belang. Wij kunnen ons voorstellen dat Almere Poort een goede plek biedt voor een wedstrijdbad, maar zwemmen moet ook in Haven kunnen.” De Alliantie wil het oudste stadsdeel van Almere een nieuwe impuls geven: “Er zijn hier problemen, maar we zien ook veel kansen”, zegt Pel. “Almere Haven vergrijst. Terwijl dit ook een prachtig stadsdeel is om op te groeien als kind.”
Pel wil in Almere Haven graag weer woningen voor gezinnen beschikbaar krijgen. “Die gezinswoningen zijn er, maar ze worden vaak bewoond door senioren van wie de kinderen al het huis uit zijn. Daarom bouwen we appartementen voor de ouderen in Almere Haven, zodat de ruime woningen weer vrijkomen voor jonge gezinnen. Voor zowel kinderen als ouderen geldt dat goede voorzieningen in de buurt heel belangrijk zijn. Kinderen moeten leren zwemmen, ouderen moeten fit blijven. Dit hoeft geen wedstrijdbad te zijn. Maar een zwemvoorziening in Almere Haven is wel echt nodig”, aldus Pel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto