Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Man gewond na schietincident in woning Gezellenhof

Algemeen

STAD CENTRUM - Een 44-jarige Almeerder is bij een schietincident in een woning aan het Gezellenhof gewond geraakt. De man is in zijn been geschoten envervoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam. Ondanks een zoektocht door meerdere politie-eenheden en inzet van BurgerNet zijn de dader(s) van deze schietpartij nog niet gevonden.


Rond 18.30 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding van het schietincident binnen. Eén persoon zou in zijn been geschoten zijn, waarna diverse politie-eenheden en ambulancepersoneel zich ter plaatse spoedden. Het slachtoffer bleek dusdanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Omdat het een flatwoning betrof is het slachtoffer met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht.
Een BurgerNet-actie werd ingezet toen een getuige met de informatie kwam dat er een donkerkleurige personenauto met drie mannen daarin vlak na het schietincident was weggereden. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd dit voertuig en de inzittenden niet aangetroffen. De recherche van District Zuid heeft de zaak in behandeling en doet nader onderzoek naar de weggereden auto en de identiteit van de inzittenden. Wat er zich in de woning heeft afgespeeld is nog steeds onduidelijk en wordt onderzocht.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 21 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto